Жители на Бургас протестират срещу ремонта на бул. „Демокрация“

Жители на Бургас протестират срещу ремонта и реконструкцията на възловия за града булевард „Демокрация“. Те ще блокират движението на колите и градския транспорт по булеварда. Причината е, че след ремонта той е опасен и създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия, освен това не са оставени паркоместа за зареждане на магазините и е ограничен достъпът до поликлиника и медицинска лаборатория.

Протестиращите настояват да се направи ревизия на проекта.

Красимира Астакова – организатор на протеста заяви: „Искаме обществено обсъждане на цялостния ремонт, тъй като има много належащи проблеми, с които трябва да се справяме. Имало е обществени обсъждания. за съжаление се оказва, че общината е представила един проект на общественото обсъждане, а де факто към настоящия момент изпълненият проект няма нищо с общо с този, който е представен“.

Премахването на голяма част от паркоместата е дискриминация към хората, които живеят в района и няма къде да паркират колите си, каза още Красимира Астакова.

Тя настоява за превръщането на бус лентата в „зелена зона“: „Ремонтът на бул. „Демокрация“ към настоящия момент първо е нефункционален. В момента е опасен“.

Ремонтът и реконструкцията на бул. „Демокрация“ бяха извършени по проекта за интегриран градски транспорт. 12 милиона лева е стойността на инвестицията, като 8 милиона лева е инвестирането от Европейския съюз.

Start typing and press Enter to search